Projekat „Mi  drugoVi“-umjetnost za sve, realiziran u školskoj 2015-16, nastao je kao odgovor na sve veću potrebu našeg društva za unapređenjem procesa ostvarivanja socijalne inkluzije, okupljajući djecu i mlade s različitim sposobnostima, senzibilitetom i iskustvima, oko zajedničkih aktivnosti (kreativne radionice: izrada predmeta od fimo mase, izrada mozaika, strip radionice, te muzičke i dramske radionica). Izbor aktivnosti je odabran u skladus misijom i vizijom Fondacije Publika, koja polazi od stanovišta da su kultura i umjetnost oblasti koje imaju najveću integrističku snagu.

Ideja projekta okupila je isti broj djece sa poteškoćama u razvoju i djece koja to nisu, a zasnovana je na teorijskoj postavci da se stavovi i predrasude mijenjaju najprije kroz neposredno iskustvo. U svakodnevnom životu, većina učenika nema nikakvo ili ima nedovoljno iskustva sa djecom sa posebnim potrebama.

Projekat je trajao 6 mjeseci i u njemu su učestvovali školarci iz četiri sarajevske škole od kojih dvije koje obrazuju isključivo djecu sa posebnim potrebama (Centar „Vladimir Nazor“ Sarajevo, Škola za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje), a druge dvije svu djecu (OŠ „Grbavica I“ i Srednja ekonomska škola.)

Realizacija projekta „Mi drugoVI“-umjetnost za sve, značajna je ne samo za učesnike projekta, već ima i opći značaj jer doprinosi razvoju demokratskog društva i njegovih osnovnih vrijednosti kao što su tolerancija, solidarnost, poštivanje drugog i drugačijeg, razvijanje kulture i umjetnosti….