U okviru projekta «Migracije, izbjeglištvo i egzil u savremenoj američkoj književnosti» koji uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini provodi Fondacija Publika u saradnji s Udruženjem prevodilaca u BiH, najavljujemo održavanje šeste od ukupno deset TransLab radionica (webinara) za književno prevođenje. 

Šesta radionica se održava u četvrtak, 18. februara od 18:00h do 20:00h na platformi Zoom.  Radionicu će voditi Željka Babić, profesorica Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci gdje predaje predmete iz oblasti lingvistike i kulture. U istraživačkom radu bavi se kulturološkim pitanjima unutar translatologije koja posmatra kroz lingvističko okno. Posebno je interesuju psiholingvistički procesi koji se dešavaju prilikom procesa prevođenja i njihovo očitavanje i odjeci unutar samog prevoda.     

MOLIMO VAS DA SE PRIJAVITE NAJKASNIJE DO SUBOTE U 12H. TAKOĐER MOLIMO UČESNICE I UČESNIKE SA PRETHODNIH RADIONICA DA SE PRIJAVE UKOLIKO ŽELE DA UČESTVUJU NA OVOJ RADIONICI, JER SE IZ ORGANIZACIJSKIH RAZLOGA POTREBNO PRIJAVITI POSEBNO ZA SVAKU POJEDINAČNU RADIONICU. NIJE POTREBNO PONOVO SLATI BIOGRAFIJU, DOVOLJAN JE KRATAK MEJL SA PRIJAVOM.

Učesnice i učesnici će poziv i link za pristupanje webinaru na Zoomu dobiti na dan održavanja radionice do 12h.