U okviru projekta «Migracije, izbjeglištvo i egzil u savremenoj američkoj književnosti» koji uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini provodi Fondacija Publika, u saradnji s Udruženjem prevodilaca u BiH, najavljujemo održavanje četvrte od ukupno deset TransLab radionica za književno prevođenje.

Podsjetimo još jednom: ovim projektom je predviđeno prevođenje i objavljivanje kratkih priča i eseja američkih autora/-ica sa fokusom na teme migracija i identiteta, koje će se koristiti u sklopu opsežne javne kampanje sa ciljem poticanja šire javne debate. Uključuje održavanje TransLab radionica za književne prevodioce, te edukativnu komponentu za manje iskusne prevodioce i studente engleskog jezika koji će također dobiti priliku da prevedu književni tekst. Realizacija projekta počinje u oktobru 2020, a završava u aprilu 2021. godine.

Petu radionicu će voditi Amira Sadiković, književna i konferencijska prevoditeljica i vanredna profesorica na Odsjeku za anglistiku Filozofskog fakulteta u Sarajevu. 

u četvrtak, 26. novembra od 18:00h do 20:00h na platformi Zoom.