U okviru projekta «Migracije, izbjeglištvo i egzil u savremenoj američkoj književnosti» koji uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini provodi Fondacija Publika, u saradnji s Udruženjem prevodilaca u BiH, najavljujemo održavanje četvrte od ukupno deset TransLab radionica (webinara) za književno prevođenje. 

Četvrta radionica se održava u četvrtak, 19. novembra od 18:00h do 20:00h na platformi Zoom.  Radionicu će voditi Amila Karahasanović, koja je diplomirala engleski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Sarajevu,  magistrirala engleski jezik i primijenjenu lingvistiku na Univerzitetu Cambridge u Velikoj Britaniji, prevođenjem se bavi više od dvadeset godina,  a radit će se na tekstu  “American History” autorice Judith Ortiz Cofer (1993). 

Dodatni materijal: intervju s autoricom i tumacenje price na kojoj će se raditi:

https://www.youtube.com/watch?v=uOQGdlagfGo

https://www.youtube.com/watch?v=ufZmHrB3wMk

Molimo da pošaljete prijave najkasnije do subote u 12 sati.

TransLab-laboratorij književnog prevođenja namijenjen je svim prevodiocima zainteresovanim za književno prevođenje. Uvjet za sudjelovanje nije objavljen književni prevod, a broj učesnika radionice je ograničen. Sudjelovanje na radionici je besplatno.